SETUP ekibi olarak OG Mühendislik alanında, orta gerilim taahhüt işlemlerini güvenli malzemeler ile gerçekleştirmekteyiz.
Orta gerilim taahhüt işlemleri; tesis için elektrik iç tesisat projesinin çizilip, enerji müsaadesi için talep edilecek gücün belirlenmesi ile başlar.
Daha sonra ilçe ya da bölge işletme müdürlüğüne projemizi sunarak enerji müsaadesi için başvuru yapılmaktadır.
Orta gerilim sistemlerinin projelendirilmesi, elektrik idaresi onayı, takip ve tasdik işlemleri, uygun malzeme tedarik edilmesi, yer altı ve yer üstü kablo dağıtımı, tranşe hizmetleri, transformatör, orta gerilim hücreleri yerleşimi, montaj ve son olarak enerji merkezi çözümleri ile tamamlanmaktadır.
Sürekli artış gösteren enerji talebini karşılayabilmek için yeni Enerji nakil hatlarına (ENH) ihtiyaç vardır.
Bütün enerji üretim ve tüketim firmalarının enerji alış verişini sağlamak üzere; enerji iletim ve dağıtım hatlarının tasarlanmasından, çalıştırılmasına kadar devam eden bütün süreçleri titizlikle yürütüyoruz.
Elektrik hatlarının doğru konumlanması için etüt çalışmaları yapıyoruz. Bu enerji nakil hatlarının döşemesinde; maliyet, hattın geçeceği yol, coğrafik durum, arazinin güncel durumu ve hattın geçeceği bölgenin güvenlik sorunu olmaması gibi durumların dikkate alınması gerekir. Etüt çalışmasında son derece önemli olan güzergâhı seçiminde dikkate aldığımız noktalar şu şekildedir:
Enerji nakil hattının geçeceği yolun kısa olması gerekir.
Bakım ve onarımlarının yapılabilmesi için yol güzergâhlarına yakınlık önemli bir avantajdır.
Enerji nakil hattının geçtiği yolun güvenli olması gerekir. Özellikle zeminin sıkıntısız olması dikkat ettiğimiz konulardan biridir.
Hatlar, askeri ve ağaçlık alanlardan uzak yerleştirilir.
Haberleşme hatlarının geçmediğinden emin olduğumuz araziler seçilir.
Gaz ve petrol boru hatlarının bulunduğu bölgelerden uzak olması önemlidir.
İç tesisat proje ve onay işlemleri için ilk olarak yönetmeliklere uygunluk şartları mühendislerimiz tarafından kontrol edilir. Bu kontroller sonrasında varsa projede eksik görülen yerler yetkin kişiler tarafından revize edilir.
Sürdürülebilir, tarımsal, konut veya sanayi tesisinize özel, sektör ve bölgeyi dikkate alarak, ihtiyacınız olan enerjiyi hesaplar, uygun trafo gücünü belirledikten sonra gerekli projelendirmeyi sağlarız.
İç tesisat projelerinin tüm kontrolleri yapıldıktan sonra mühendislerimizce hazırlanan ve yetkili enerji kurumunun istediği evrakların da içinde bulunduğu dosya ile onaya gönderilir.
İç tesisat proje onayında aydınlatma, priz, kuvvet tesisatı, mekanik tesisatı, orta akım tesisatı, topraklama projeleri onaylanır. Bunlar dışında kalan asansör, yıldırımdan korunma / paratoner, zayıf akım tesisatı projeleri ile ilgili enerji kurumunun herhangi bir yükümlülüğü yoktur.
Projelerin onaylanmasıyla beraber iç tesisat kablolama ve diğer imalatlar için kullanıcıya bilgi verilir.
Bu süreçlerin her aşamasında yanınızda olarak tesisatın istenilen doğrultuda ilerlemesini sağlarız.
Sunduğumuz iç tesisat proje hizmetleri şu şekildedir:
Yenilenebilir Enerji Santrali Projeleri
Tarımsal Sulama Projeleri
Orta Akım Projeleri
Topraklama Projeleri
Fabrika Yapım Projeleri
Konut Yapım Projeleri